неділя, 30 вересня 2018 р.

Фінал XV Міжнародного конкурсу творчих робіт учнів, студентів, аспірантів та вчителів «Уроки війни та Голокосту - уроки толерантності»

   Цьогоріч мені випала честь взяти участь у фіналі XV Міжнародного конкурсу творчих робіт учнів, студентів, аспірантів та вчителів «Уроки війни та Голокосту - уроки толерантності», організований Міністерством освіти і науки України і Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума», який проходив з 27 по 29 вересня у місті Дніпрі. Емоції зашкалювали. Я приголомшена і вражена організацією конкурсу. Велике спасибі всім!!!
   На конкурс було надіслано більше 250 творчих робіт не тільки з усієї України (у тому числі, з Луганської та Донецької областей), а й із сусідніх країн (зокрема, до фіналу потрапила творча робота школяра з Молдови). Із них 66 робіт були визнані найкращими та обрані членами журі до участі у фіналі. Фіналістами цього року стали 12 студентів, 26 вчителів та 28 школярів. Я виборола ІІ місце серед учителів у номінації "Мультимедійні технології навчання". .А відбір та оцінювання конкурсних робіт учасників здійснювало поважне журі у складі

головного спеціаліста Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Раїси Євтушенко, професора, завідувачки кафедри методики навчання суспільних дисциплін та гендерної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, голови Всеукраїнської спілки вчителів історії та громадянської освіти (Київ) проф. Тетяни Ладиченко, доцента кафедри методики навчання суспільних дисциплін і гендерної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, директора Всеукраїнської спілки викладачів суспільних дисциплін та громадянської освіти д-ра Тамари Бакки, професора кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету Олександра Давлєтова, філолога Наталії Островської, учителя-методиста, керівника освітнього відділу Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» Ірини Піскарьової, директора Інституту «Ткума» та Музею Голокосту д-ра Ігоря Щупака.
   Переможці та учасники конкурсу були нагороджені цінними призами. Хоча і саму участь у фіналі конкурсу можна вважати нагородою. Організатори спланували цікаву та насичену програму, що включала екскурсію музеєм "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні", педагогічний семінар "Шкільні підручники про Другу світову війну та інші сторінки історії", зустріч з авторами підручників історії нового покоління, участь у Міжнародному книжковому форумі "Історична література. Пам'ять про війну та війна пам'ятей: міфи і факти про Другу світову війну та Голокост", знайомства з відомими науковими та суспільними діячами.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар