вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Урочисте відкриття фіналу XVIII Міжнародного конкурсу творчих робіт «УРОКИ ВІЙНИ ТА ГОЛОКОСТУ — УРОКИ ТОЛЕРАНТНОСТІ»

  04 жовтня у Києві відбулось урочисте відкриття фіналу  XVIII Міжнародного конкурсу творчих робіт «УРОКИ ВІЙНИ ТА ГОЛОКОСТУ — УРОКИ ТОЛЕРАНТНОСТІ». Конкурс організований МОН України, Інститутом "Ткума" та дніпровським Музеєм Голокосту. Учасники та журі конкурсу прибували з різних куточків України та світу. Напрочуд теплою видалася зустріч після тривалого онлайн-режиму, багато учасників відчули справжню сімейну атмосферу серед «старих» та «нових» друзів. Ба більше, деякі з презентерів беруть участь у Конкурсі вже понад 10 років поспіль, а для декого це стало справжньою сімейною справою.

До складу суддівського журі входять Раїса Євтушенко, проф. Тетяна Ладиченко, д-р Ігор Щупак, д-р Тамара Бакка, д-р Фаїна ВинокуроваМихайло Герштейн, д-р Тетяна Мелещенко та Ірина Піскарьова, яка модерувала захід.

Впродовж дня відбулися захисти творчих робіт учнів, студентів та аспірантів. Більшість захистів відбулось «наживо», проте цілковито відмовитися від Zoom-реалій ще не здалося можливим, і кілька захистів були онлайн.

Цього року учасники конкурсу вразили варіативністю та креативністю виконання своїх робіт. Були презентовані діджітал-проєкти («YouTube проєкт «ProZT History» Олександри Магалецької, Електронний сайт-щоденник Анни Франк, виконаний Яною Ярмоленко), скульптурні композиції («Голокост моїми очима» Іллі Герасименка), літературні огляди («Війна у спогадах одеського хлопчика (за книгою М. Бродського «Сабанеев мост»), художні роботи (тріптих «Реквієм за нездійсненною мрією» Надії Векленко) та ін. Журі ретельно ознайомлювалися з кожною роботою та задавали влучні, а інколи, навіть контроверсійні, запитання презентерам.

Увечері відбулось відкриття МІЖНАРОДНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «УРОКИ ГОЛОКОСТУ», також присвяченої 80-м роковинам трагедії у Бабиному Яру. Учителі-учасники Конкурсу презентували власні розробки, плани-конспекти уроків історії та наукові здобутки. Непересічні педагоги активно ділилися власним досвідом та наробками з діджіталізації та модернізації сучасної української освіти, а також створювали веб-квести (у доробках Анни Холодняк та Лілії Волянюк). Учителі створювали лепбуки (Анна Сизова) та відеопрезентації (Людмила Білоус).

Кожен презентер втілює в собі незламну жагу та хист до педагогічної майстерності, оскільки лише справжній педагог здатний до постійного самовдосконалення, щирого бажання навчати та дарувати любов своїм учням.

Немає коментарів:

Дописати коментар