понеділок, 4 квітня 2016 р.

Історія - вчителька життя

«Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців»
О. Довженко
   Цей безсмертний вислів Олександра Довженка відомий, напевно, кожному українцеві. Дійсно, народ, який не пам'ятає свою історію - сліпий, не бачить майбутнього і приречений на забуття. «Якщо ми будемо вивчати історію, то навчимося не повторювати минулих помилок». (Меггі Фюрі, письменниця)
   На сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, релігійної та національної терпимості, що не можливо без поширення історичних знань. Історія — не просто минуле народу, це його жива душа. Ось чому той, хто не знає історії, ніколи не зрозуміє свого народу. Тому у нашому навчальному закладі ведеться активна робота з метою залучення підростаючого покоління до пізнання історичного минулого людства. 
   У школі вже стало традицією проведення тижнів історії. І цього начального року учні теж отримали прекрасну можливість поринути у світ цікавого «історичного» життя, відчути себе справжніми мандрівниками складними, але захоплюючими стежинами минувшини.     
   План проведення тижня історії.
 Детальніше ознайомитись із проведеними заходами можна, клацнувши по відповідному зображенню.

    Переможці та лауреати різноманітних конкурсів.
   Плутарх говорив: «Вдивляючись в історію, як у дзеркало, я намагаюся змінити на краще власне життя і влаштувати його за прикладом тих, про чиї доблесті розповідаю». Як педагогу, мені б дуже хотілося, щоб такий підхід до пізнання історії став переконанням моїх учнів, щоб історія була для них не просто навчальним предметом, а слугувала життєвим дороговказом, сприяла уникненню помилок і вчила бути справжніми громадянами своєї держави, адже побудова демократичної України неможлива без людей нової генерації. Молодь має активно долучатися до вирішення складних завдань державотворення. Представники нового покоління повинні стати активними будівничими громадянського суспільства, а не бути просто пасивними спостерігачами цього важливого процесу. Я щиро на це сподіваюсь і вірю в наших учнів!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар